En av våra mysiga traditioner

Hej på er!

Jag hittade en så trevlig tävling hos Sannas Christmas som går ut på att beskriva en jultradition som man tycker är speciell:)

Jag har valt vår "Lilla Julafton", som utspelar sig dan före dopparedan:)

Dagen börjar med en mysig gemensam familjefrukost, som består av hembakat bröd med julskinka på. Sen drar matförberedelserna igång. Klockan fyra på eftermiddagen äter vi nämligen ett litet minijulbord som består av allt som kan tänkas finnas på ett julbord. Allt ifrån skinkan, syltan, köttbullarna och korven till ägghalvor, vörtbröd, röktmakrill och lax:) Efter maten brukar vi alla samlas i vårat vardagsrum vid vår öppna spis:) Här läser mamma julevangeliet och dikten "Tomten" innan det är dags för nästa aktivitet: Dans runt julgranen:D Vi drar ut vår julgran till mitten av golvet och sen drar en livlig dans igång med allt ifrån "Hej tomtegubbar" till "Nu är det jul igen". Vi har inte någon musik utan står för de ljuva tonerna själva haha:)

När vi så blivit alldeles utmattade av all dans och sång, så bullar vi upp ett gigantiskt godisbord med både hemmagjorda julgodisar och även de traditionella chokladaskarna Aladdin och Toffife mm. Vi har också såklart nötter och en färsk ananas:) Detta inmundigas till en julfilm. Vi har alltid sparat en av de allra bästa till den här kvällen. Allt för att förbereda oss och komma i så ultimat mysig stämning som möjligt, inför den kommande Julaftonen:)

Trevlig helg på er!:)

Kramar Luva

Kommentarer
Postat av: Therese

Det här gillar jag, vilken urmysig tradition! Det är som en generalrepitition inför själva julafton. :)

2010-10-22 @ 17:32:00
URL: http://goteborgsjul.blogspot.com
Postat av: Stockholmsjul

Vilken mysig traditon, vi har också lilljulafton! Då firar fikar vi och öppnar julklappar med dom som inte kan vara med på själva julafton. Det brukar ske någon gång runt den 20 december. Jätte mysigt! :)

2010-10-24 @ 20:05:42
URL: http://stockholmsjul.blogg.se/
Postat av: Elin - Julbloggen

Låter supermysigt!!

2010-10-25 @ 13:59:34
URL: http://julaftonsmorgon.blogg.se/
Postat av: Åsa

Vilken helmysig tradition!!

2010-10-27 @ 14:44:20
URL: http://nuardetjuligen.blogspot.com
Postat av: Tess

Vad härligt det låter! :)

Men vad gör ni då på själva julafton? Det låter ju nästan som ni redan fått med allt!

Förutom klapparna då kanske ;)

Kram!

2010-10-28 @ 12:57:39
URL: http://julhostess.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0